Wie er nu voor kiest om een aantal energiebesparende aanpassingen in en om het huis te doen, plukt daar straks de vruchten van. Het komende jaar stijgt de energieprijs fors, de mogelijkheid bestaat dat dit nog een tijdje zal aanhouden. Neem je eigen energiekosten in handen en investeer in isolatie en energieopwekking.

Kostenstijging

De vraag naar energie loopt op. De prijs stijgt door ontwikkelingen in het buitenland. De duurzame ontwikkelingen lopen achter op schema en het liefst hadden we dit jaar al van het gas af gemoeten. De vraag naar duurzame energie is hoger dan het aanbod wat de kosten ook doet oplopen.

Bespaar door te investeren

Wie op dit moment investeert in energiezuinige oplossingen (groot en klein) kan hier de komende jaren voordeel mee doen op de energierekening. Klein beginnen met spaarlampen, energiezuinige apparatuur, waterbesparende kranen, elektrische kookplaat in plaats van gasfornuis, zonneboiler, zonnepanelen, isolatie van de spouwmuren of het dak. Met deze aanpassingen krijg je als consument meer grip op je eigen energiezaken. Waarom wachten op de grote maatschappijen als je zelf duurzame energie op je eigen dak kunt opwekken?

Ontdek welke energiebesparende middelen bij jou passen

Het einde van het jaar is een goede tijd om terug te kijken op de kosten van het afgelopen jaar. Hoeveel energie heb je dit jaar gebruikt en wat zijn de kosten? Kan je minder energie verbruiken met behulp van eerder genoemde aanpassingen? Wat levert dit je op de lange termijn op. Vergelijk de energieprijzen van de leveranciers met elkaar en kies eventueel voor energie overstappen. Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Dan kun je deze optie alvast meenemen tijdens het vergelijken. Zo kun je zien wat je nu al zou besparen op jouw energierekening.

Heb je niet de mogelijkheid om op dit moment te investeren in duurzame energie? Kies dan voor een goedkope energieleverancier om komend jaar toch de kosten laag te houden.