De e-bike siert steeds vaker onze wegen. De fietsen met de elektrische motor gaan als een speer (een normale e-bike haalt standaard 25 kilometer per uur) en worden met grote regelmaat scheurend op de rotonden gespot. Een e-bike is erg handig, omdat het een super goed alternatief is voor de fiets, de scooter én de auto. Voor mensen die wat vaker de auto willen laten staan kan het namelijk erg lastig zijn om over te stappen naar de fiets. Het is namelijk best intimiderend voor iemand met een slechte conditie om niet verleid te worden door de auto, zelfs voor de korte stukjes. Met een e-bike wordt dat echter een stuk makkelijker. En dat hoeft niet duur te zijn.

Van oud barrel naar e-bike

Vandaag de dag kun je ook een gewone fiets upgraden naar een e-bike. Op het CES (een technologie beurs in de Verenigde Staten) werd een zeer interessante presentatie gegeven voor fietsliefhebbers. De moderne variant van de Solex: een speciaal ontwikkeld elektrisch aangedreven tandwiel beweegt het achterwiel voorwaarts, waardoor deze wordt aangedreven. Wat zo makkelijk is aan dit speciale tandwiel is dat ie in principe of vrijwel elke fietsband past! Daardoor kun je zelfs het oudste barrel omtoveren tot een ‘e-bike’. Rijden op een elektrisch aangedreven fiets is dus nog nooit zo eenvoudig geweest. Heb je gelijk zin om je oude fiets om te toveren tot e-bike? Je zult helaas nog even moeten wachten voordat de speciale tandwielen massaal worden geproduceerd.

Nieuwe fiets aanschaffen

Voor mensen die gewoon een nieuwe fiets aan willen schaffen zijn er uiteraard meer dan genoeg verschillende soorten en maten e-bikes om uit te kiezen. Er zijn herenfietsen en damesfietsen, maar ook transportfietsen en zelfs speciale mamafietsen. Met dit type fietsen wordt het vele malen eenvoudiger om spullen te vervoeren op de fiets. Zo kun je dus ook voor de korte stukjes heel makkelijk de e-bike pakken en de auto laten staan. Een nieuwe fiets aanschaffen is overigens altijd leuk voor fietsliefhebbers!

Zonder een druppeltje zweet op je bestemming

Het heerlijke van een e-bike is dat je op elke bestemming kunt komen zonder uitgeput te raken. Door de trapondersteuning van de elektrische motor kom je heel eenvoudig overal waar je moet zijn. Op je werk, bij het winkelcentrum, de kinderen ophalen van school. Ook tochtjes maken met vrienden of vriendinnen wordt een stuk leuker wanneer je niet zelf al het werk hoeft te doen!