Wie aan het werk is in de tuin zal tegenwoordig al snel denken aan accu tuingereedschap. Dit komt omdat deze milieuvriendelijke tools steeds populairder worden vanwege het gebruiksgemak. De machines die je gebruikt in je tuin hoeven niet meer te werken op een benzine motor, want elektrisch aangedreven apparaten zijn de toekomst. Dit geldt niet alleen voor accu tuingereedschap, maar voor nog veel meer zaken waar ik het in mijn blog op Duurzameaardwarmte.nl al over heb gehad. Vandaag dus een blog over accu tuingereedschap.

De voordelen van accu tuingereedschap

Er zijn meerdere voordelen te behalen aan het gebruik van elektrisch aangedreven tuingereedschap. In de eerste plaats is een elektrisch motor natuurlijk veel stiller, dit kennen we ook wel van de geluidloze elektrische auto’s. Dit werkt natuurlijk een stuk prettiger voor jou, maar ook voor je buren. Een ander voordeel is dat je de accu vaak kan gebruiken voor meerdere machines, door ze simpelweg los te koppelen. Misschien wel de belangrijkste reden is dat de CO2 uitstoot vele malen minder is. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je op deze website bent en deze blog leest. We streven massaal naar een duurzame leefomgeving. Accu tuingereedschap helpt hier zeker bij.

Welke merken kan ik kopen?

Een vooruitstrevend merk op het gebied van accu tuingereedschap is Greenworks. Zij waren eigenlijk de eerste die het elektrisch aandrijven van tuinmachines naar een hoger niveau tilde. In dat geval ging het vaak om de power die elektriciteit kan leveren. Voorheen was dit nog niet te vergelijken met een benzinemotor. Tegenwoordig doen deze apparaten aan power niet meer onder voor een sterke benzinemotor. Een ander bekend merk in de wereld van gereedschap is Stihl. Zij hebben zich erg slim ingekocht bij het moederbedrijf van Greenworks. Ook zij verkopen nu accu tuingereedschap van hoge kwaliteit. Andere merken die je misschien bekend in de oren klinken zijn Gardena, Makita, Pellenc en Stiga.

Greenworks

Zoals ik net al even benoemde is Greenworks het meest innovatieve merk op dit gebied. Tegenwoordig zijn zij de markt op gekomen met een nieuwe DIGIPRO motor. Deze koolborstelvrije motoren zorgen nu al voor 70% minder trillingen en een verhoging in prestaties van 30%. Dat is natuurlijk uitstekend in de power die deze machines kunnen leveren. Naast het feit dat ze genoeg power leveren, ben je ook nog erg goed bezig voor de natuur. Wat wil je nog meer?